Política 18/06/2019

Òmnium engega una campanya per reivindicar l'al·legat de Cuixart al judici: "Ho tornarem a fer"

L'entitat insereix anuncis en autobusos, marquesines i opis de l'àrea metropolitana de Barcelona

Ot Serra
2 min
Imatge de la campanya d'Òmnium

BarcelonaÒmnium Cultural reivindica l'al·legat final de Jordi Cuixart al judici del Procés amb una campanya publicitària que des d'aquest dimarts es pot veure en autobusos, marquesines i opis de l'àrea metropolitana de Barcelona. Sota el lema "Ho tornarem a fer", una de les frases més destacades de l'últim discurs del president de l'entitat al Tribunal Suprem, Òmnium es torna a comprometre amb l'exercici dels drets fonamentals. "Manifestar-nos, expressar, mobilitzar-nos, votar" són els mots que apareixen als anuncis. Aquest disseny arriba ara a diversos espais publicitaris però dissabte ja es va poder veure al festival musical que Òmnium va organitzar a Santa Perpètua de Mogoda el primer cap de setmana un cop acabat el judici.

El grup 'Ovidi 4', al final de la seva actuació al Cuixart Rock a Santa Perpètua de Mogodoa

L'entitat que presideix Òmnium Cultural especifica a què fa referència el pronom "ho", mentre que el Govern de la Generalitat recull el guant del pronunciament de Cuixart però no concreta què es tornarà a fer. Aquest dimarts la portaveu de l'executiu, Meritxell Budó, s'ha limitat a dir que estan compromesos "amb el dret d'autodeterminació i amb persistir en la defensa dels drets democràtics".

L'al·legat de Cuixart també ha sigut un dels motius pels quals la Fiscalia defensa no aixecar la presó provisional als acusats mentre esperen la sentència. En un escrit fet públic aquest dilluns, el ministeri públic assegurava que s'incrementava el risc de reiteració delictiva després que els implicats no mostressin penediments pels fets que es jutgen, sinó que van expressar el seu compromís amb el "trencament de l'ordenament jurídic espanyol". En canvi, qui sí que s'ha mostrat partidari de l'alliberament de Cuixart i Jordi Sànchez és Amnistia Internacional.

stats