Política 04/11/2015

Òmnium convoca pel 20-N un acte "massiu" davant de la Model contra la impunitat dels crims del franquisme

Marc Toro
1 min

BarcelonaÒmnium Cultural ha presentat aquest dimecres l'acte final de la campanya 'Justícia pels crims del franquisme', que es farà el 20 de novembre (19.00 h) coincidint amb els 40 anys de la mort de Franco. Segons el president de l'entitat, Quim Torra, es tractarà d'un acte "massiu i de gran format" en què participaran tant familiars de les víctimes de la dictadura com historiadors, i on també hi haurà actuacions musicals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Comissió per la Dignitat, Pep Cruanyes, ha explicat que l'objectiu és "posar de manifest tot el que va representar la repressió franquista" i exigir a l'Estat la "reparació i condemna del franquisme": des de la identificació de desapareguts fins a l'obertura de fosses comunes i l'anul·lació dels processos franquistes com el president Lluís Companys.

L'acte tindrà lloc davant la presó Model, símbol de la repressió de la dictadura, i també buscarà el compromís polític perquè "en el futur estat català s'obri un procés judicial i polític contra el franquisme".

stats