Política 09/08/2017

Òmnium cobrarà el doble de la quota als seus socis per afrontar la campanya de l'1-O, si no s'hi oposen

L'entitat ha enviat una carta en què demana un "esforç excepcional" però recorda que és una aportació voluntària

Ara
1 min
Presentació de la campanya 'Lluites compartides' d'Òmnium Cultural

BarcelonaÒmnium Cultural demana un "esforç excepcional" als seus socis per afrontar la recta final del Procés fins al referèndum. Segons ha avançat Europa Press i ha confirmat l'ARA, l'entitat sobiranista cobrarà als seus socis el doble de la quota aquest any per cobrir les despeses de la campanya arreu del territori per l'1-O. En una carta signada pel president, Jordi Cuixart, adreçada als adherits a l'entitat, s'especifica que és una aportació voluntària i que els socis poden declinar la proposta abans del 8 de setembre. A més, si no s'arriba a temps a negar-s'hi, es pot cancel·lar el pagament fins al 31 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'entitat cultural ja va demanar un esforç extraordinari als seus socis l'any 2012, en plena crisi. Fonts d'Òmnium subratllen que en aquella ocasió la gent va respondre amb escreix a la petició i no dubten que aquesta vegada també sigui així. Les quotes que paguen els prop de 70.000 socis se situen entre els tres i els vuit euros mensuals, i suposen el 82% dels ingressos que té Òmnium. La voluntat és garantir la independència de qualsevol "banc i entitat privada o pública".

D'altra banda, Òmnium té embargats prop de 300.000 euros per les multes que l'Estat li va imposar -juntament amb l'ANC- per la 'gigaenquesta' de 2014 prèvia al 9-N, en què suposadament s'haurien utilitzat dades personals de manera irregular. En aquest sentit, denuncia "l'ofec econòmic" que pateix per part de l'estat espanyol, malgrat treballar per una "causa noble i justa".

Tríptic Òmnium quota socis
stats