Política 28/05/2018

Òmnium veu "inconcebible" que es prohibeixin els llaços grocs des dels ajuntaments

Mauri insta tots els grups polítics a "condemnar" la violència de diumenge a la plaça Sant Jaume

Ot Serra
2 min
El president del Parlament, Roger Torrent, reunit amb Marcel Mauri i Clàudia Pujol (Òmnium)

BarcelonaEnmig de la polèmica per la posada i retirada de llaços grocs, Òmnium ha rebutjat amb contundència que hi hagi alcaldes que vulguin prohibir que la ciutadania situï símbols a l'espai públic. "És inconcebible que algú pugui prohibir l'expressió simbòlica i pacífica", ha asseverat el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, que ha advertit que en democràcia s'ha de poder "copar l'espai públic". Aquestes paraules arriben després que l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, o el de Lleida, Àngel Ros, defensessin que l'exhibició de símbols es limiti a l'àmbit privat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions des del Parlament, on s'ha reunit amb Roger Torrent en el marc de les trobades pel front ampli a favor dels drets i les llibertats, Mauri ha subratllat que és "molt perillós" que hi hagi "expressions violentes" de gent que impedeixi que la ciutadania es manifesti lliurement. El vicepresident d'Òmnium ha denunciat els fets ocorreguts aquest diumenge a la plaça de Sant Jaume, on algunes persones que van participar a la manifestació convocada per Tabàrnia van provocar incidents davant l'Ajuntament de Barcelona amb la Guàrdia Urbana.

"És bàsic aïllar-los", ha defensat Mauri, que ha demanat que tots els grups polítics condemnin les accions "inadmissibles" viscudes al centre de la capital catalana. Mauri no ha amagat la seva "preocupació" que el govern espanyol tingui la "fractura social" com a "únic projecte" i ha instat tots els representants públics que es comportin de manera "adequada" perquè la ciutadania pugui viure "tranquil·la", amb referència a l'espectacle que va protagonitzar Carlos Carrizosa al Parlament divendres passat.

Preguntat pel seu posicionament sobre la moció de censura de Pedro Sánchez, Mauri ha deixat en mans dels grups parlamentaris independentistes el seu sentit de vot i ha deixat clar que no correspon a Òmnium dir quina ha de ser la posició d'ERC i el PDECat al Congrés. Tanmateix, ha asseverat que el govern de Mariano Rajoy s'ha mostrat "nefast" per a l'independentisme i ha assenyalat que està "molt tocat" després de la sentència de la Gürtel. "Tant de bo Sánchez torni a la sensatesa", ha desitjat Mauri.

stats