Política 26/07/2019

Òmnium alerta els partits que seria "irresponsable" arribar a la sentència de l'1-O sense un horitzó compartit

L'entitat recorrerà el país amb autobús per informar els turistes de la "regressió democràtica"

Ara
2 min
El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, durant la presentació de la campanya "Ho tornarem a fer".

BarcelonaEl vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha alertat als partits que seria "irresponsable" arribar a la sentència de l'1-O sense un horitzó compartit dels sobiranistes. Mauri ha demanat responsabilitat a les forces polítiques perquè "les legítimes diferències" no impedeixin un "consens estratègic". En aquest sentit, el vicepresident ha assegurat que Òmnium està treballant per "recomposar" la divisió de les forces independentistes per "motius partidistes" i ha reclamat unitat a Espanya, on aquest dijous ERC i JxCat van votar diferent davant la investidura de Pedro Sánchez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mauri ha afegit que ningú no entendria un consens estratègic i ha assegurat que la seva entitat "hi deixarà la pell". En qualsevol cas, el dirigent no ha detallat la resposta que Òmnium vol a la sentència del Tribunal Suprem. El vicepresident de l'entitat ha explicat que estan parlant amb partits i entitats, però s'ha mostrat convençut que hi haurà una resposta "com més unitària millor".

Campanya 'Ho tornarem a fer'

Mauri també ha explicat que Òmnium recorrerà fins a una trentena de municipis turístics de Catalunya amb un autobús per informar els turistes de la "regressió democràtica que es viu a l'estat espanyol". La iniciativa, que s'emmarca dins la campanya 'Ho tornarem a fer', donarà el tret de sortida aquest mateix divendres i s'allargarà fins al 27 d'agost, en el punt àlgid de la temporada turística.

Tot i que, en principi, la campanya s'adreça a aquells ciutadans estrangers que desconeguin la situació a Catalunya, Òmnium també ha orientat la campanya per als turistes d'arreu de l'estat espanyol que visitin el territori durant aquest estiu i que estiguin "en contra de la judicialització de la política i a favor d'una solució negociada".

El bus porta el lema "Ho tornarem a fer" en català i castellà i també inclou una inscripció en anglès que reclama la llibertat dels presos polítics i exiliats. Així mateix, a l'interior del vehicle s'hi podrà veure una exposició amb material del judici de l'1-O al Tribunal Suprem i l'al·legat final que va fer el president de l'entitat, Jordi Cuixart, al tribunal de Madrid, en què va deixar clar que tornaria a actuar de la mateixa manera i va pronunciar el conegut "Ho tornarem a fer", les paraules que han donat nom a la campanya d'estiu de l'entitat.

stats