Política 20/11/2014

Òmnium expressa el seu "rebuig frontal" a la querella contra Mas i assumeix l'"autoinculpació" pel 9-N

L'entitat presidida per Muriel Casals demana al govern espanyol que "afronti políticament" el procés sobiranista i "doni veu" al poble de Catalunya

Ara
1 min

BarcelonaÒmnium Cultural ha expressat aquest dimecres el seu "rebuig frontal" a la querella —que es presentarà en les properes hores— contra el president de la Generalitat, Artur Mas; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. A més, assumeixen "l'autoinculpació" pel procés participatiu del 9 de novembre i neguen que els fets siguin constitutius de delicte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'entitat, presidida per Muriel Casals, defensa que el procés participatiu va respondre al mandat democràtic i al "clam majoritari" de la societat catalana per exercir el dret a decidir el futur polític.

A través d'un comunicat, Òmnium defensa que la querella "no té fonament jurídic" i que respon "clarament" a una intencionalitat política. En aquest sentit, demanen al govern espanyol que "afronti políticament" el procés sobiranista i que "doni veu" al poble de Catalunya.

stats