ELECCIONS 25-N
Política 28/11/2012

L'ANC i l'AMI reclamen a CiU, ERC i ICV que s'entenguin per al "dia a dia" i per al referèndum

Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, i Josep Maria Vila d'Abadal, president de l'AMI, volen "consolidar" la majoria social per a l'estat propi

Oriol March
1 min

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l'Associació de Municipis per la independència (AMI), promotores de la manifestació de l'Onze de Setembre que va mobilitzar un milió i mig de persones, han expressat aquest dimecres a la seu d'Òmnium Cultural la voluntat que CiU, ERC i ICV s'entenguin per fer una consulta d'autodeterminació "sense deixar el dia a dia al marge". Així ho han expressat Muriel Casals, presidenta de l'entitat amfitriona, Josep Maria Vila d'Abadal, president de l'AMI, i Carme Forcadell, presidenta de l'ANC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Seguim treballant per la independència", ha assegurat Vila d'Abadal, que de manera similar al què ha dit Forcadell, ha considerat que existeix una majoria molt forta a favor del sobiranisme, una circumstància que ha jutjat "històrica". Els tres representants de la societat civil s'han proposat seguir treballant per "consolidar" la majoria social per a l'estat propi.

Vila d'Abadal, que ha evitat valorar si el líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, ha perjudicat els interessos electorals de CiU, considera que els programes de la federació i d'ERC són completament "compatibles" per governar plegats.

stats