CAS FMC
Política 25/07/2014

L'oposició força el PSC de Sant Celoni a reclamar a la FMC les quotes de 2011 i 2012

El ple aprova una moció de la CUP amb el suport de CiU i l'abstenció d'ICV-EUiA que insta el govern municipal a donar-se de baixa de l'entitat municipalista mentre no s'esclareixi el cas dels suposats sobresous, que han portat a la imputació de l'alcalde, Joan Castaño

Ara
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Sant Celoni va obrir ahir una nova via d'aigua a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). L'oposició ha forçat aquest dijous al govern del municipi, governat en minoria pel PSC, a reclamar a la FMC que retorni les quotes pagades els anys 2011 i 2012, quan l'entitat municipalista, presidida llavors per Manuel Bustos, va pagar 300.000 euros en dietes suposadament irregulars a 44 alcaldes del PSC, ERC, CiU, ICV-EuiA i el PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ple municipal de Sant Celoni ha aprovat aquest dijous una moció de la CUP amb el suport de CiU, l'abstenció d'ICV-EuiA i el vot en contra del PSC que insta a "exigir" el retorn de les quotes" perquè "s'han utilitzat per a fins il·lícits". El text també insta el govern municipal a donar-se de baixa de l'entitat municipalista arran de l'escàndol dels suposats sobresous, que han portat a la imputació de l'alcalde, el socialista Joan Castaño.

Incompliment de l'acord de pressupostos amb la CUP

Segons les fonts de la CUP consultades per l'ARA, en el ple d'ahir i de resultes d'aquesta moció va quedar al descobert que l'alcalde hauria incomplert l'acord signat amb la CUP pels pressupostos del 2012 segons el qual la seva retribució anual no podria superar els 43.200 euros bruts a l'any. Aquesta retribució, però, va quedar superada amb les dietes de la FMC i altres organismes com l'ACA. La mateixa moció, la CUP la va sotmetre a votació del ple de Vilafranca del Penedès i del de Ripollet, però no va prosperar.

stats