Política 14/01/2016

L'oposició carrega contra la configuració del nou Govern

El PSC considera que l'executiu és "precuinat i interí" i Catalunya Sí que es Pot troba a faltar una conselleria d'ocupació i una de medi ambient

Ara
2 min
La portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados / ACN

BarcelonaLa configuració del nou Govern, que tot just aquest dijous ha pres possessió, no satisfà l'oposició. De fet, just després de l'acte solemne en el qual els consellers han assumit ja oficialment el pes dels seus respectius departaments, els diferents partits de l'oposició han fet un anàlisi d'aquelles mancances que, ja d'entrada, detecten en la composició del nou executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu adjunt de Ciutadans al Parlament, Fernando de Páramo, ha demanat que els nous consellers del Govern no siguin "els de la independència" i es centrin en treballar per solucionar el problema de tots els catalans. "Més enllà del desafiament separatista, espero que hagin estat designats per acabar amb els problemes reals", ha assegurat tot advertint que el Govern liderat per Artur Mas s'ha passat cinc anys "centrat en dividir" els catalans.

"Tenim un Govern precuinat i interí", ha etzibat la portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados. Precuinat perquè, ha argumentat, ja es coneixia la seva composició abans que Carles Puigdemont prengués possessió del seu càrrec com a president, i interí perquè d'entrada neix per tenir una vigència de 18 mesos. Granados ha considerat que l'executiu ha estat configurat "per servir només a la meitat dels catalans" que creuen en la independència. "Els principals perjudicats seran els més febles", ha lamentat tot insistint que 18 mesos són "del tot insuficients" perquè es prioritzi la creació d'ocupació i es posi en marxa l'estat del benestar que, al seu judici, ha estat "desmantellat". A més, ha subratllat que les persones en situació de pobresa dependran ara de l'àrea econòmica i no de la de benestar, amb la qual cosa les polítiques socials queden, segons ella, "diluïdes".

Per la seva banda, el portaveu parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, ha assegurat que resulta "incomprensible" que el nou Govern no inclogui una conselleria d'ocupació tenint en compte que aquest és "el principal problema del país". De fet, segons ell, la composició del nou executiu respon més als "equilibris interns de Junts pel Sí que a les necessitats de la societat catalana". També ha subratllat el fet que no s'hagi creat una conselleria específica de medi ambient, departament que ha assegurat que és "imprescindible". Aquest és un "error" que, ha dit, segueixen cometent els governs i ha advertit que situar medi ambient en l'àrea de territori és "com posar en el mateix lloc les guineus i les gallines".

stats