Política
Política 28/10/2011

Opositors a l'AVE basc llancen pastissos a la presidenta de Navarra per mostrar el seu rebuig

El moviment Mugitu s'ha atribuït l'acte de protesta, en el qual també hi haurien participat activistes francesos. El Parlament navarrès, amb excepció de Bildu, ha condemnat l'acte i l'ha qualificat d'antidemocràtic

Ara
1 min

BarcelonaUn grup d'ecologistes propers a l'esquerra abertzale han mostrat el seu rebuig al pas de l'AVE pel País Basc llançant tres pastissos a la presidenta de Navarra, Yolanda Barcina. Els fets van passar aquest dijous a la tarda, a Tolosa (França), mentre Barcina participava a la reunió Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), segons informen a Efe fonts de l'executiu foral. En l'acte hi participaven representants de les regions que formen la CTP, integrades per Aquitània, Migdia-Pirineus i Llenguadoc-Rosselló (França), Catalunya, Aragó, Navarra i Euskadi (Espanya) i Andorra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons indiquen les fonts, la presidenta navarresa s'ha canviat de vestit i ha tornat a la sessió per continuar la reunió de la CTP, de la qual n'ha assumit la presidència pels pròxims dos anys aquest mateix dijous.

L'executiu navarrès ha precisat que les sis persones que han participat en l'incident han desplegat, abans d'agredir la presidenta Barcina, pancartes contràries al ferrocarril d'alta velocitat i han proferit crits i consignes.

Diverses dotacions de la Policia Nacional francesa treballen per investigar els fets, identificar els agressors i detenir-los.

L'agressió a la presidenta navarresa ha sigut condemnada, amb l'abstenció de Bildu, pel ple del Parlament foral, que celebrava aquest dijous un ple ordinari, en què s'ha aprovat una declaració institucional per rebutjar l'incident, que han qualificat d'antidemocràtic.

El moviment Mugitu, que s'oposa al TAV, s'ha atribuït l'acte de protesta i el llançament dels pastissos contra la presidenta, amb el qual volien mostrar el seu rebuig per la construcció del tren d'alta velocitat a Navarra i el País Basc. En l'incident també hi haurien participat activistes francesos.

stats