CRISI A ERC
Política 04/06/2011

Oriol Amorós lamenta la decisió de Carod però hi troba a faltar sentit de la "corresponsabilitat"

L'expresident del Parlament, Ernest Benach, evita fer cap valoració però nega que ell tingui la intenció d'abandonar ERC

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president de la federació de Barcelona d'ERC i membre de la candidatura afí a Carod en el congrés republicà del 2008 –que encapçalava Ernest Benach–, Oriol Amorós, ha considerat aquest matí en declaracions a l'ARA que li sap molt greu que l'exlíder del partit hagi abandonat la formació. "Segurament té raó en el perquè de com li han anat les coses a ERC en els últims temps, però en la seva decisió hi trobo a faltar un punt de corresponsabilitat", ha lamentat Amorós.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i admetre que ha aportat molt al discurs republicà –els millors resultats de la història d'ERC van ser assolits sota el comandament de Carod–, el president de la federació de Barcelona considera que "estripar el carnet no és una bona sortida" i que, si es creu en un projecte en què la causa nacional i la causa social van lligades, cal "canviar les coses des de dins del partit".

Ernest Benach, expresident del Parlament i un dels afins a Carod dins el partit, no ha volgut fer cap declaració adduint a què no vol "posar llenya al foc". També ha deixat clar que no té cap intenció de marxar del partit. Un altre dels seus afins, Rafel Niubò, que és qui va ser l'encarregat de deixar la carta de Carod a la seu d'ERC, no ha volgut fer declaracions més enllà de "lamentar la decisió" i de considerar "evident" que era una decisió que es veia a venir. Pel que fa als motius de la marxa de l'exvicepresident de la Generalitat, Niubò no ha volgut fer cap valoració i s'ha remès a les explicacions que fa Carod a la seva carta.

stats