Política 26/03/2012

Oriol Junqueras, sobre l'aposta sobiranista de CDC: "Benvinguda sigui la competència"

El president d'ERC ha celebrat a RAC1 que ara CDC sigui independentista però ironitza que "el moviment es demostra caminant"

Ara
1 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, en la bicicletada d'ERC en defensa del riu Ebre.

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha celebrat en una entrevista a 'El Món a RAC1' l'aposta sobiranista de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), després del congrés que la formació ha tingut aquest cap de setmana Reus. "Benvinguda sigui la competència d'un partit independentista", ha dit Junqueras, davant el full de ruta d'un partit de la "importància de CDC".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, el líder d'ERC ha posat en dubte aquest canvi de rumb del partit i assegura que "vol veure que això es concreta" i ha ironitzat que "el moviment es demostra caminant". A més, ha expressat: "M'agradaria tant que fos veritat".

Malgrat aquest desig de veure una CDC independentista en la seva acció de govern i també com partit, Junqueras els ha dit que si ho volen ser que comencin per "replantejar-se els pactes que tenen amb el PP" tant a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals com amb els pressupostos. Des del punt de vista de Junqueras, no és lògic presentar-se com independentista i pactar amb el PP, després del que està fent "amb el català a Balears", per exemple.

stats