Política 23/03/2012

Oriol Pujol: "CDC és molt més que un partit independentista"

El secretari general adjunt, que ascendirà a secretari general en el congrés del partit d'aquest cap setmana, assegura, però, que el procés de "transició nacional" és "irreversible"

Efe
2 min
Oriol Pujol

ReusEl secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha subratllat aquest divendres que Convergència "és molt més que un partit independentista", si bé el procés de "transició nacional" de Catalunya cap a més sobirania és "irreversible".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A poques hores d'iniciar-se el XVI congrés de CDC a Reus (Baix Camp), Pujol ha vingut a confirmar que el debat sobre les ponències no hauria de derivar en proclames obertament independentistes, malgrat que així ho demanen prop de centenar i mig d'esmenes a la ponència ideològica.

L'esborrany de la ponència, coordinada per Francesc Homs i titulada "La transició nacional", ja parla de caminar cap a la "plena sobirania" de Catalunya.

L'equip que dirigeix la ponència entén que el sentiment sobiranista ja queda ben reflectit en el text actual i, de moment, ha rebutjat les esmenes de signe independentista, així que aquestes quedaran vives i formaran part del debat del congrés.

Pujol ha assegurat que se sent "satisfet" amb la redacció actual de la ponència, que situa la sobirania en la "centralitat política" del país i aposta pel "dret a decidir sense límits", motiu pel qual l'equip que dirigeix Homs "no perdrà el cap".

Convergència, ha recalcat Pujol, històricament ha fugit dels esquemes clàssics" d'eixos ideològics entre "dretes i esquerres, independentistes o no independentistes".

"CDC és molt més que un partit independentista", ha sentenciat Pujol, per qui penjar-li aquesta etiqueta "seria una simplificació".

Pujol ha insistit que la "transició nacional" cap al sobiranisme "és irreversible, no és un posicionament tàctic, sinó un compromís de la gent de CDC", encara que serà un "camí difícil, probablement estarà ple d'avenços i retrocessos".

En els mateixos termes s'ha expressat Homs, que ha recalcat que definir-se com partit independentista serviria per donar "carnassa" a sectors antinacionalistes, per fer "caricatura i desprestigiar" CDC.

"Nosaltres tenim unes responsabilitats i uns suports electorals que no ens permeten dir només: 'Volem la lluna'. Amb això nosaltres no en tindríem suficient", ha assenyalat Homs, per a qui el més rellevant és fixar "com s'arriba" a la plena sobirania de Catalunya.

stats