Política 27/01/2012

Oriol Pujol reclama per a Catalunya la "independència" fiscal de Navarra

El president del grup parlamentari de CiU ratifica el deu desig de poder plantejar al poble català la qüestió de l'autogovern de Catalunya: "Aquesta possibilitat un dia ha de ser plantejada al conjunt de catalans", ha dit

Efe
1 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha reclamat avui per a Catalunya la mateixa "independència" fiscal que Navarra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a ABC Ràdio, Pujol ha explicat que el que ara vol plantejar el Govern de CiU, en el fons, es pot resumir en una pregunta dirigida a Espanya: "Em permeten ser com un navarrès?". "Quina independència vol Oriol Pujol? Doncs bé, la independència que pot tenir qualsevol ciutadà navarrès", ha afirmat.

Sobre l'autogovern de Catalunya, ha assenyalat que en part el seu desig és que "això pugui ser una realitat": "Aquesta possibilitat un dia ha de ser plantejada al conjunt de catalans".

No obstant això, ha deixat clar que "ara per ara" l'objectiu és un pacte fiscal per a Catalunya en la línia del concert econòmic.

Pujol ha assegurat que, en el fons, tot el debat al voltant del nou Estatut va ser una "qüestió de diners", perquè el que es perseguia de veritat era "capacitat d'autogovern financer".

Segons Pujol, els ajustos pressupostaris que està portant a terme l'actual Govern de CiU, "en gran part" es deriven d'una gestió "molt dolenta" i una herència "catastròfica" dels set anys de tripartit, però també d'un "dèficit fiscal estructural" del 8% o 9% del PIB català.

stats