Política 04/02/2013

Oriol Pujol obre la porta a la seva dimissió: "Ningú de CDC farà nosa en el procés"

El secretari general del partit adverteix que no se li ha comunicat res i que si es produeix la imputació seria l'ocasió de defensar-se, tant per a ell com per a Xavier Crespo

Oriol March
1 min
Oriol Pujol en la roda de premsa en què ha anunciat la seva posició davant de la seva possible imputació / FRANCESC MELCION

BarcelonaEl secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha assegurat aquest dilluns, després de la reunió de l'executiva convergent, que encara no se li ha comunicat la seva probable imputació en el cas de les ITV, tot i que la fiscalia ha confirmat a la premsa que la petició al jutjat ja s'ha produït. "Si s'acaba produint, em podré defensar al jutjat, fins ara només he pogut negar públicament, i continuo negant-ho, que jo sigui un col·laborador necessari de cap delicte", ha advertit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, i amb una referència espontània al fet que també l'exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU podria ser imputat, ha anunciat que "ningú de CDC farà nosa en el procés que ha engegat Catalunya", en referència a la possibilitat que tots dos dimiteixin per no entorpir la convocatòria del referèndum d'autodeterminació. Tot i les demandes dels periodistes perquè concretés el significat d'aquestes paraules, no ha anat més enllà.

Pujol ha carregat contra el PP i molt especialment contra la seva secretària general, María Dolores de Cospedal, pel cas Bárcenas, i ha demanat coherència als populars, després que celebressin les "calúmnies" informatives prèvies a les eleccions catalanes.

stats