Política 14/07/2014

Oriol Pujol renuncia a la secretaria general de CDC i plega com a diputat

Ha anunciat la seva decisió a través d'un comunicat setze mesos després de ser imputat pel cas de les ITV

Oriol March
1 min
Oriol Pujol en la roda de premsa en què ha anunciat la seva posició davant de la seva possible imputació / FRANCESC MELCION

BarcelonaOriol Pujol ha anunciat aquest dilluns a través d'un comunicat que renuncia a la secretaria general de CDC i que plega com a diputat al Parlament. La idea, segons Pujol, és "resoldre sòlidament i de manera permanent, amb la voluntat d'acabar amb l'interinatge, la delegació de funcions de la secretaria general de CDC, de manera que els màxims òrgans de direcció del partit i el seu consell nacional puguin acordar la nova estructura i responsabilitat sense alterar, en cap cas, el plantejament estratègic i ideològic que ja vam decidir col·lectivament en el congrés de Reus".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sempre havia mencionat la importància de la reversibilitat en les meves decisions. Deia que qualsevol decisió podia ser reversible i aquestes no ho són. No ho són perquè la provisionalitat en què ara estem instal·lats, tot i haver estat una bona solució temporal, no serà prou forta per donar solucions i respostes per als propers i decisius mesos", afegeix Pujol.

Al llarg de les últimes setmanes, els dirigents de CDC consultats per l'ARA admetien que la "provisionalitat" del partit era "massa llarga", i apuntaven que aquest interinatge es podria resoldre aquest mateix mes de juliol, com finalment ha passat. L'ARA ja va publicar que Convergència rumiava canvis a l'espera de la decisió d'Oriol Pujol.

stats