REACCIONS AL GIR DE JORDI PUJOL
Política 26/01/2011

Oriol Pujol s'alinea amb el seu pare però li retreu haver estat la "locomotora" de les autonomies

Ha opinat que "la reflexió del president Pujol encaixa perfectament amb el full de ruta marcat per Artur Mas", com ja ha assegurat Francesc Homs

Oriol March
2 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha aplaudit avui les reflexions sobiranistes del seu pare, l'expresident català Jordi Pujol, però ha admès que sí que se li pot "retreure" que precisament va ser ell qui va jugar un paper de "locomotora" de l'Estat de les Autonomies. En un apunt al seu bloc, el secretari general adjunt de CDC ha destacat la reflexió del expresident de la Generalitat en el sentit que "l'alternativa a un poder polític unificat, una centralització econòmica i una uniformització lingüística i cultural de signe castellà ara ja només podria ser la independència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Té importància perquè aquesta és una reflexió d'un home que està en contacte amb la realitat del país i que, a més, coneix la realitat d'Espanya, de la qual ha tingut una visió privilegiada durant els 23 anys en els quals va ser president de la Generalitat", ha indicat. En la mateixa línia en què s'ha expressat aquest matí el portaveu del Govern, Francesc Homs, Oriol Pujol ha opinat que "la reflexió del president Pujol encaixa perfectament amb el full de ruta marcat per Artur Mas i amb la idea d'una transició catalana cap al dret a decidir".

El president del grup de CiU al Parlament també ha destacat que el seu pare, a més, es va referir al "fracàs" del model de l'Estat de les Autonomies o de l'anomenat "cafè per a tots". "Segons el meu semblar, l'única cosa que es podria retreure al president Pujol és que hagi estat ell precisament i Catalunya durant tots aquests anys la locomotora d'aquest Estat de les Autonomies", ha puntualitzat.

Oriol Pujol ha recordat que l'argument que llavors es va utilitzar per part de l'expresident va ser: "El que demanem per a nosaltres, si després Espanya ho generalitza, no és cosa nostra". "Certament, amb aquest exercici i voluntat d'emular o imitar el que Catalunya tenia, algunes comunitats autònomes tenen competències que no volien i se les han hagut d'empassar, com per exemple en matèria de sanitat o ensenyament", ha afegit.

stats