ACCIÓ POLICIAL
Política 30/01/2014

ERC i la CUP demanen explicacions al Govern pel desplegament policial a Can Vies

Oriol Amorós creu que l'operatiu va ser "totalment desproporcionat" i David Fernàndez demana la compareixença de Ramon Espadaler en comissió

Acn
2 min
Oriol Amorós, a la sala de premsa del Parlament / ACN

BarcelonaERC considera "totalment desproporcionat" l'operatiu dels Mossos d'Esquadra desplegat a Can Vies amb motiu del registre al centre social que ha ordenat el jutjat després de la detenció de sis persones per presumptes agressions a un grup d'ultres el 12-O. El portaveu parlamentari adjunt dels republicans, Oriol Amorós, ha declarat aquest dijous que "amb tot el respecte" que mereixen els Mossos d'Esquadra, "no entenem ni compartim el desmesurat operatiu" de 200 agents uniformats i policies de paisà, segons destaca, per realitzar un registre a un centre social conegut al barri que ha generat una "alarma totalment injustificada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat d'ERC ha denunciat que dimecres es van retenir al voltant de 10 hores les sis persones que dormien al Centre Social Can Vies sense poder comunicar-se amb familiars o amics i dijous se'ls ha comunicat que no passen a disposició judicial fins l'endemà. "Per arribar a aquí no calia aquest desplegament", ha reblat el diputat.

Oriol Amorós, membre de la comissió d'Interior al Parlament, ha volgut recordar que Can Vies és un referent cultural a Sants, amb una activitat sempre oberta als veïns i amb multitud de propostes culturals, així com un espai de debat del i pel barri. Per aquest motiu, ERC ha expressat la seva solidaritat amb el centre social i ha anunciat que demanarà explicacions sobre aquest operatiu i la detenció de sis persones.

Així mateix, Amorós ha instat el Departament d'Interior a treballar "amb la màxima diligència per eradicar la violència racista i feixista que és un perill real per a la convivència i la igualtat al nostre país".

La CUP qualifica l'acció policial d'"assalt"

Al seu torn, la CUP ha registrat aquest dijous al matí una petició de compareixença del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, el director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, i el comissari General d'informació de la policia catalana, Manel Castellví, perquè donin explicacions a la Comissió d'Interior del Parlament de l'operació policial. En un comunicat, la CUP ha qualificat l'escorcoll policial d'"assalt". Els diputats Quim Arrufat i David Fernàndez es van desplaçar dimecres a les portes del centre ocupat Can Vies de Sants, per interessar-se pel desenvolupament de l'escorcoll que, segons denuncien, "va durar unes 10 hores". La CUP ha denunciat que aquest "assalt" al centre social ha estat una "autèntica provocació policial amb fins propagandístics i de criminalització dels moviments socials".

A més, David Fernàndez, ha expressat "profunds dubtes jurídics i processals sobre la congruència d'una ordre judicial que va autoritzar l'escorcoll de Can Vies". També ha denunciat "la retenció il·legal i incomunicada de sis inquilins del centre", que segons el líder de la CUP "no tenien cap relació amb l'ordre judicial" i el "decomís d'arxius periodístics i material d'entitats culturals que treballen en l'espai del Centre Social".

stats