SENTÈNCIA DEL TC
Política 01/04/2014

ERC es desmarca de les "interpretacions cofoistes" de la sentència del TC de la declaració de sobirania

Oriol Amorós, a diferència de l'informe elaborat pel Govern, critica que l'alt tribunal negui el caràcter de "subjecte polític i jurídic" amb dret a decidir de Catalunya

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl portaveu adjunt d'ERC al Parlament, Oriol Amorós, s'ha desmarcat aquest dimarts de les "interpretacions cofoistes" de sentència del Tribunal Constitucional de la declaració de sobirania. El dirigent republicà no ha citat ningú, però s'ha desmarcat indirectament al Govern, qui ha presentat el matí un informe de l'Institut d'Estudis Autonòmics que defensa que la sentència reconeix la "legitimitat constitucional" de la consulta. Davant d'això, Amorós ha defensat que l'alt tribunal "contradiu la voluntat dels catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"De cofoisme no en sentim cap ni un", ha insistit el portaveu d'ERC, qui ha criticat que la sentència el caràcter de nació i de subjecte polític i jurídic amb dret a decidir que és Catalunya. Per contra, ha carregat contra un text aprovat per unanimitat per "uns jutges vinculats al poder i al PP" i que ja van protagonitzar l'última retallada a l'Estatut. "Ens mantenim en què Catalunya és un subjecte polític i jurídic que té dret a decidir sense limitacions", ha conclòs Amorós.

stats