CANVI DE CICLE
Política 16/11/2013

Camacho exigeix a PSC i CiU que "rectifiquin" i abandonin el dret "inventat" a decidir

La popular acusa Mas de seguir les polítiques del tripartit perquè encara no ha desautoritzat el "disbarat" de Junqueras

Acn
2 min

GranollersLa presidenta del Partit Popular a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha exigit al PSC i a CiU que "rectifiquin" les seves postures i els ha recriminat que fora de la Constitució "no es poden inventar drets". En declaracions als mitjans durant una visita a Granollers (Vallès Oriental), Camacho ha demanat al PSC que "abandoni els seus complexos nacionalistes" i a CiU, que governi "pensant en tothom". "Fora de la democràcia i la Constitució no es poden inventar drets i no hi ha sortides ni solucions, és la llei de la selva", ha declarat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho ha considerat que el PSC afronta aquesta setmana "el seu moment més crític" i ha afegit que s'ha ficat "en un embolic del qual no sap com sortir". Per això, li ha recomanat que "abandoni els seus complexos nacionalistes" i aposti pel "dret a seguir sent catalans i espanyols", i també ha fet extensiva aquesta recomanació a CiU.

Desautoritzar Junqueras

D'altra banda, ha lamentat que el president del Govern, Artur Mas, encara no hagi desautoritzat el líder d'ERC, Oriol Junqueras, per les seves paraules a Europa. Camacho ha dit que Junqueras "ha donat la pitjor imatge de Catalunya" i ha fet el "ridícul". Ha afegit que el silenci de Mas està "justificant el disbarat" de Junqueras i l'ha alertat que amb aquestes paraules ERC ha tornat al tripartit de Josep-Lluís Carod-Rovira.

"Junqueras ha tornat als pitjors moments del tripartit", ha dit. Ha considerat que si el soci de govern de CiU "continua manant tant", el que estan fent els convergents és seguir les polítiques del tripartit "que han enfonsat Catalunya". "Els catalans ens mereixem un govern que governi pensant en tothom, en com treure Catalunya de la crisi i que no vagi de la mà d'ERC, que ja hem vist quina és la seva veritable cara", ha finalitzat.

stats