11 DE SETEMBRE
Política 20/08/2012

Junqueras demana que Mas i els consellers que es manifestin durant la Diada ho facin com a Govern

El president d'ERC reclama a qui assisteixi a la marxa de l'ANC que hi escolti les proclames independentistes i que hi treballi des de l'endemà conseqüentment

Acn
1 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, en una visita a les festes de Gràcia

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha demanat aquest dilluns als membres de l'executiu català que assisteixin a la manifestació del proper Onze de Setembre que ho facin com a càrrecs del Govern i no només a títol personal, com alguns d'ells han anunciat. Per això, a més, demana que el Govern escolti les proclames independentistes de la manifestació unitària convocada per l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), sigui "conseqüent" i treballi des de l'endemà mateix per aconseguir-les. Pel líder republicà, no tindria sentit anar darrere de cap pancarta que no demani la independència. Junqueras ha fet les declaracions durant la visita a les festes del barri de Gràcia de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha recordat que ERC sempre ha assistit a les manifestacions de l'Onze de Setembre i sempre ha demanat la independència. Per això, no veu altra opció que anar darrere de la pancarta unitària de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) demanat l'estat propi. Al líder republicà li agradaria que hi participés com més gent millor, però que a partir de l'endemà i els dies següents, els dirigents polítics que hi assisteixin siguin "conseqüents", escoltin les proclames independentistes i treballin per aconseguir-les.

També li agradaria que hi participessin com més càrrecs del Govern millor, inclòs el president Mas, però com a representants polítics, no només com a ciutadans individuals.

stats