Política 09/07/2013

Junqueras defensa que en una Catalunya independent s'abaixarien l'IVA i l'IRPF

"Les pujades de l'IVA el que fan és contreure el consum, contreure l'activitat econòmica i provocar atur", ha dit el líder republicà en una entrevista a 'Els Matins de TV3'

Ara
1 min

Barcelona"En una Catalunya independent, i si depengués només d'Esquerra, la primera mesura que prendríem seria rebaixar una mica l'IVA: l'IVA cultural, l'IVA dels productes de primera necessitat i l'IVA en termes generals". Així ho ha explicat el president d'ERC, Oriol Junqueras, en una entrevista a 'Els Matins de TV3'. El líder republicà també ha tornat a defensar que si es rebaixa el tram autonòmic de l'IRPF, acabarà revertint en un consum més elevat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Les pujades de l'IVA, el que fan és contreure el consum, contreure l'activitat econòmica i provocar atur", ha insistit Junqueras, que ha citat en diverses ocasions l'exemple del Brasil com a fórmula d'èxit. Rebaixar l'IRPF per a les rendes més baixes seria, al seu parer, una altra bona mesura per incentivar el consum.

"Reduir l'IRPF a les rendes més baixes tindrà conseqüències positives: augmentarà el consum, ajudarà les famílies amb més dificultats i ajudarà la nostra xarxa comercial", ha subratllat. Tot i això, el president de la Generalitat, Artur Mas, ja va respondre a Junqueras diumenge passat que abaixar impostos implica necessàriament retallar en altres àmbits.

stats