DRET DE DECIDIR
Política 30/06/2011

Junqueras es proposa treballar amb les forces que "vulguin avançar" cap a la independència

L'eurodiputat d'ERC apunta com "una raó més per la llibertat" la no-oficialitat del català, que és "responsabilitat de l'Estat espanyol"

Roger Tugas
2 min

BarcelonaL'eurodiputat i candidat a la presidència d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha reunit aquest matí a la seu del partit amb una delegació de representants de l'Aliança Lliure Europea, el grup en què s'integra a nivell europeu. A la trobada, hi han participat l'actual president dels republicans, Joan Puigcercós, i membres del Partit Nacional Escocès, de la Nova Aliança Flamenca, del Plaid Cymru gal·lès, del Partit de la Nació Corsa i de Pels Drets Humans en una Letònia unida. En la roda de premsa posterior, Junqueras ha declinat parlar del procés congressual d'ERC, però sí que s'ha fixat com a objectiu "convertir la majoria social" a favor de la independència expressada ahir pel baròmetre del CEO en una "majoria política" apel·lant "no només a la via de la independència –però també a aquesta–, sinó també a la justícia social, la igualtat d'oportuntitats i al republicanisme", atès que que considera que "hi ha altres criteris per decidir el vot" més enllà de la qüestió nacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, però, s'ha mostrat "obert a treballar amb qui avanci en la direcció" de l'autodeterminació i s'ha referit en concret a la tasca realitzada juntament amb els eurodiputats de CiU, Ramon Tremosa, i d'ICV, Raül Romeva, amb iniciatives com la reivindicació de l'oficialitat europea del català. En aquesta línia, ha destacat que han pogut demostrar que "és responsabilitat de l'Estat espanyol" que encara no s'hagi assolit aquest estatus d'oficialitat i, si se segueix per aquest camí, s'haurà pogut sumar "una raó més per la llibertat". Tot i això, Junqueras sí que ha rebutjat avançar cap a vies com la confederal, "un camí on ningú més vol avançar".

stats