ELECCIONS 25-N
Política 22/11/2012

Junqueras es riu de Camacho: "Potser la manca d'inversions és perquè no saben matemàtiques"

El líder republicà ha recordat la suma errònia de la candidata del PP al debat de 8TV i ha subratllat que també va defensar que "Espanya té 500 segles d'història"

Roger Tugas
1 min

TarragonaEl candidat d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha mofat aquest dijous de la cap de llista del PP, Alícia Sánchez-Camacho, que dimecres va mostrar una suma errònia sobre possibles ajustos per estalviar recursos. "Potser la manca d'inversió no és per manca de voluntat política, sinó perquè no saben matemàtiques", ha suggerit sarcàsticament el líder republicà, que també s'ha rigut d'una "candidata que va afirmar que Espanya té 500 segles d'història", en referència a Camacho. "Fa 50.000 anys els humans moderns no hi érem, Espanya deu ser d'abans dels humans", ha posat sobre la taula Junqueras. També ha recordat que l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, "va dir que Espanya tenia 3.000 anys", tot i que ha assenyalat que la paraula 'Espanya' és d'origen fenici i els fenicis no van arribar a la Península fins fa 2.500 anys. "El nom fenici vol dir 'terra de conills'", ha explicat també Junqueras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat republicà ha lamentat que 8TV no els convidés al debat i que el fes a tres bandes, entre Artur Mas, Pere Navarro i Camacho, però ha assegurat que ell va guanyar el debat "perquè molta gent ens hi va trobar a faltar". Així, ha celebrat que, mentre va durar el programa, ell fos el candidat que "més mencions va tenir a Twitter i que més seguidors va aconseguir". "No estem acostumats a guanyar, i menys sense baixar al camp", ha afegit Junqueras.

stats