Publicitat
Publicitat

QUERELLA A MAS

Junqueras s'autoinculparà aquest dimarts en solidaritat amb Mas, Ortega i Rigau

El líder d'ERC i altres diputats republicans participaran en l'acció promoguda per l'ANC aquest dimarts a les 12 davant del TSJC

El president d'ERC, Oriol Junqueras, serà aquest dimarts al migdia un dels destacats catalans que participarà a  l'acció promoguda per l'ANC per autoinculpar-se per haver participat en el 9-N, en solidaritat amb  la querella que ha admès a tràmit el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Junqueras, que a més del seu paper polític va ser president de mesa en la jornada del procés participatiu, anirà acompanyat de diputats republicans, com la portaveu del partit, Anna Simó, segons ha pogut saber l'ARA.

L'Assemblea va impulsar la iniciativa un cop el tribunal va acceptar la querella i tindrà com a tret de sortida una jornada d'autoinculpacions massiva a les 12 h a la seu del TSJC i a tots els jutjats de guàrdia del país. Al document d'autoinculpació els signants admeten haver participat a la consulta del 9-N sense haver-hi estat obligats per cap institució o persona i denuncien "la manca de garanties democràtiques de l'estat espanyol, on la divisió de poders és inexistent".

L'ANC ha creat  una pàgina web per descarregar els documents d'autoinculpació i resoldre els dubtes sobre aquesta qüestió.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT