Política 31/01/2013

Junqueras avisa Rajoy que la corrupció genera una "enorme desconfiança entre els possibles inversors"

El president d'ERC també insta CiU a retirar la condició de diputat a Xaivier Crespo, perquè "qui està compromès amb un canvi profund de la societat ha de donar exemple"

Roger Tugas
1 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, i el de la PIMEC, Josep González, s'han reunit aquest dijous a la seu de la patronal. / ACN

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha ironitzat després d'una reunió amb la Pimec aquest dijous en relació amb la notícia d''El País' sobre els sobresous del PP. Ha dit que la corrupció genera una "enorme desconfiança entre els possibles inversors" i "la imatge de l'estat espanyol queda profundament deteriorada". Així, el líder republicà ha girat la truita després que nombrosos dirigents dels populars critiquessin que el procés sobiranista perjudica l'economia i genera desconfiança.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Junqueras s'ha referit al setge judicial a l'entorn de l'exalcalde de Lloret, Xavier Crespo, i ha instat a "aportar el màxim de llum i apartar de la representació" l'ara diputat de CiU. El líder republicà és conscient que "imputació no equival a condemna" i que hi pot haver "un punt d'injust, perquè pot ser que es demostri que és innocent", però hi ha apostat, perquè "és imprescindible per a la salut de les institucions que es faci aquest esforç". Així mateix, ha posat més pressió sobre la federació nacionalista, atès que "qui està compromès amb un canvi profund de la societat, ha de donar exemple".

De la mateixa manera, Junqueras ha recordat que "ERC no té cap càrrec ni cap excàrrec ni imputat ni condemnat per l'exercici del seu càrrec públic", per la qual cosa "té un currículum impol·lut". "No tots som iguals, i alguns som diferents", ha etzibat, que també creu que "el d'ERC és un exemple immillorable", ja que no accepta donacions anònimes i es finança amb la carta financera dels seus càrrecs públics.

stats