ELECCIONS 25-N
Política 12/11/2012

Junqueras reclama a PP i PSOE que "siguin democràtics i convoquin un referèndum"

El líder d'ERC demana el suport dels que no saben si votant CiU "votes Artur Mas o Josep Antoni Duran i Lleida"

Roger Tugas
1 min

OlotEl candidat d'ERC, Oriol Junqueras, ha defensat aquest vespre a Olot (Garrotxa) que el seu partit no demana "als altres partits que siguin independentistes, encara que òbviament, si ho són, molt millor, però sí que ens veiem amb cor de demanar-los que siguin democràtics i convoquin un referèndum". El líder republicà ha carregat així contra els dirigents del PP i del PSOE, que han criticat les demandes d'estat propi dels partits sobiranistes catalans i, en concret, ha retret al ministre d'Exteriors, José Manuel García Margallo, que "quan surt un ministre espanyol i diu que convocar un referèndum és fer un cop d'estat és que no ha entès de què va la democràcia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la mateixa manera, Junqueras ha demanat el vot dels electors que "de bona fe han votat sempre han votat CiU però ara tenen dubtes sobre si votant CiU voten per un estat propi que és com Puerto Rico, Baviera o Massachusetts". "Si votant CiU no saps si votes Artur Mas o Josep Antoni Duran i Lleida -ha afegit- a ERC hi trobaràs el soci més fiable per avançar cap a la independència".

Ha insistit igualment cap als catalanistes del PSC, i ha burxat en les declaracions de l'expresident d'Aragó, Marcelino Iglesias. "Pobres votants i militants del PSC, que durant tants anys han posat les seves esperances en un partit que ha fet una feina tan important per al nostre país fent costat a la immersió a les escoles i ara humilia els seus votants i militants", ha lamentat, irònicament, Junqueras.

stats