ELECCIONS 25-N
Política 16/11/2012

Junqueras: "L'estat espanyol deu tenir el rècord del món de països que se li han independitzat"

El candidat d'ERC tem que l'endemà de les eleccions "algú pugui abaratir els nostres somnis" i reclama vots per condicionar CiU

Roger Tugas
2 min

Sant Carles de la RàpitaEl candidat d'ERC, Oriol Junqueras, ha omplert aquest divendres al vespre el pavelló firal de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) en l'acte central dels republicans a les Terres de l'Ebre, un dels territoris del país on són més forts, i ha fet mofa dient que "l'estat espanyol deu tenir el rècord del món de països que se li han independentitzat". Així, ha recordat la independència d'Holanda, Portugal, Argentina, Mèxic, Cuba i la República Dominicana, que en "va marxar dues vegades, i té el rècord d'independències de l'estat espanyol". Junqueras ha subratllat que els catalans "hem col·laborat activament gairebé per a la independència de tothom". "Potser estaria bé que per una vegada a la vida fóssim generosos amb nosaltres mateixos", ha reclamat Junqueras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el líder republicà ha expressat una "inquietud i incertesa" que li preocupa, i és que "el 26 de novembre algú vulgui abaratir els nostres somnis, algú, davant de la primera oferta o dificultat, posi el fre, que en el primer revolt surti del camí", en clara referència a CiU. "Per això és tan important que siguem forts i que puguem vetllar aquest camí", ha afegit, descrivint-se com "el soci més fiable que pot tenir el poble de Catalunya per conduir el nostre país cap a la independència".

Just abans, el candidat d'ERC a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, ha afirmat en la línia de Junqueras, que temen que CiU tingui "una amnèsia temporal el 26 de novembre i tornem al 10 de setembre i als pactes de ferro amb el PP", i ha afirmat que la federació vol "la majoria absoluta per continuar aplicant retallades socials". El cap de llista republicà per Tarragona, Pep Andreu, ha lamentat igualment que el número dos de CiU per la demarcació sigui un home "de l'estricta confiança de Duran i Lleida" i que el tres sigui l'alcalde de Reus, on governa amb el PP. Els diputats que obtingui per contra ERC, ha afirmat, seran tots "vots inequívocament per la independència, a mà alçada o amb papereta secreta".

stats