POLÍTICA
Política 07/04/2012

Oriol Junqueras: "No sé què més ha de fer el PP perquè CiU reaccioni"

En una entrevista a l'ARA, el president d'ERC insta CiU a posar data a la consulta pel concert econòmic perquè, amb previsió d'acabar l'any amb 900.000 aturats a Catalunya, el país "no es pot permetre el luxe de perdre més el temps"

D.miró / M.colomer
1 min
AMB LA MÀ ESTESA 
 El president d'ERC vol continuar allargant la mà al Govern però avisa que la crisi deixa cada cop menys temps per prendre decisions.

BarcelonaEl president d'ERC i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, ha assegurat en una entrevista a l'ARA que no l'ha sorprès que els pressupostos de l'Estat incompleixin amb Catalunya, perquè diu que no és cap novetat. "L'estat espanyol no farà mai cap gest positiu amb Catalunya, perquè no percep la necessitat de fer-lo", ha deplorat, perquè "a canvi de res sempre tenen el suport de partits catalans". Per això, s'ha preguntat: "Què més ha de fer el PP perquè CiU reaccioni i s'adoni que votar-li tot al PP no serveix per a res". Després d'advertir que amb 750.000 aturats a Catalunya i amb previsió d'acabar l'any amb 900.000 i un punt i mig menys de PIB, i sense haver reduït el dèficit amb les retallades, el país "no es pot permetre el luxe de perdre el temps". En aquest sentit, insta el Govern a posar data a la consulta pel concert i iniciar una campanya per explicar els avantatges d'un model d'independència fiscal. Insisteix a allargar la mà al Govern, però avisa que la crisi deixa cada cop menys marge per a prendre decisions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Podeu llegir l'entrevista sencera a l'ARA PREMIUM.

stats