ELECCIONS 25-N
Política 22/10/2012

Junqueras aspira a emular la gesta d'EH Bildu i situar ERC com a segona força

El candidat republicà recorda que "ni CiU ni PNB no usen el concepte d''independènci'a" i reclama uns bons resultats per influir en el futur govern d'Artur Mas

Roger Tugas
1 min
Oriol Junqueras, en roda de premsa a la seu d'ERC / ACN

BarcelonaEl president i candidat d'ERC, Oriol Junqueras, ha celebrat aquest dilluns els bons resultats d'EH Bildu, que va irrompre al Parlament basc amb 21 diputats, només per darrere del PNB, amb el mèrit que ho va aconseguir "amb un candidat no natural, com hauria estat Arnaldo Otegi, encara a la presó per voler fer política". En aquest sentit, el líder republicà aspira a situar-se també com a segona força el 25 de novembre i influir en un Govern d'Artur Mas que es dóna per descomptat i garantir que avanci "cap a la independència". "És molt possible que CiU no aguanti la pressió de l'Estat", ha assegurat, i ha afegit que, de fet, "ni CiU ni el PNB no usen el concepte d''independència', mentre que EH Bildu i ERC, sí". D'aquesta manera, Junqueras creu que "si el PNB fa un salt endavant serà per EH Bildu", mentre que "Catalunya també el farà si ERC és forta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La qüestió nacional, però, no serà l'únic element del seu discurs, i el candidat republicà afirma que destinarà "gran part de la campanya a demostrar que hi ha una alternativa econòmica i social als pressupostos de CiU". En aquest sentit, ha assenyalat també que "tenim moltes coses a aprendre d'Islàndia", que aquest cap de setmana ha renovat la Constitució a través d'un procés de participació ciutadana.

stats