HOMENATGE A MACIÀ
Política 25/12/2013

Junqueras replica al rei que és partidari d'anar "junts" però "cap a les urnes"

El líder d'ERC afirma que "mai" se'ls ha plantejat "ni com a possibilitat" l'entrada a Govern

Roger Tugas
1 min
Oriol Junqueras, just després de l'homenatge a Macià

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha valorat aquest dimecres el discurs del rei Joan Carles, durant l'homenatge a la tomba de Francesc Macià en el 80è aniversari de la seva mort. "Som partidaris del diàleg ara i sempre, partidaris de respectar l'opinió dels pobles sobirans", ha replicat a les crides del monarca al diàleg. Quant a les demandes d'unitat de Joan Carles I, el líder dels republicans també ha optat per la ironia i ha etzibat: "Som partidaris d'anar junts, junts cap a les urnes, els que volen votar 'sí', els que volen votar 'no' i tots, la solució és la democràcia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, sobre possibles reformes constitucionals, Junqueras s'ha mostrat escèptic: "Si tenen una reforma i ens la volen comunicar, ja ho veurem, i mentrestant, anirem fent".

Finalment, preguntat per la seva possible entrada a Govern, el líder d'ERC ha afirmat que "mai" se'ls ha "plantejat el tema ni com a possibilitat". En tot cas, s'hi ha mostrat "predisposat" si es posen d'acord i arriben a la conclusió que la fórmula és millor que l'acord parlamentari actual.

stats