Política 16/12/2011

ERC admet "distàncies importants" amb el Govern en la negociació dels pressupostos, però creu que s'estan acostant les posicions

El president del partit, Oriol Junqueras, reconeix que el tancament de caixes seria una opció "políticament potent" i d'un "caràcter simbòlic extraordinari", però no pas pràctic

Ara
1 min
Oriol Junqueras, durant el consell nacional d'ERC

BarcelonaEl president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, ha assegurat el matí d'aquest divendres que les negociacions sobre els pressupostos del 2012 entre la formació independentista i el Govern encara tenen "distàncies importants", tot i que creu que s'estan acostant les posicions de l'executiu català a les tesis d'ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, Junqueras ha insistit que cal trobar mecanismes per augmentar els ingressos i intentar no fer més retallades. "Hi ha diverses vies", ha subratllat. Segons diu, cal reclamar "allò que és nostre".

"Espanya s'endú uns 16 milions d'euros que no tornen", per això ha justificat que "és evident que no hi hauria retallades" si Catalunya disposés d'aquests diners.

En aquest sentit, ha afegit que ERC "animem, donem suport i estem disposats a ajudar" en el conflicte dels 759 milions de l'addicional tercera.

El tancament de caixes, "potent" però "no pràctic"

El líder d'ERC ha reconegut que l'opció del tancament de caixes com a reacció de l'impagament dels 759 milions és "políticament potent" i d'un "caràcter simbòlic extraordinari", tot i que alhora veu que no és pas un gest "pràctic".

Junqueras ha sentenciat que "si tanquem la caixa no serveix de res" perquè "pràcticament dins les caixes no hi tenim res, no recaptem res". "Per això som independentistes", ha conclòs.

stats