PRESSUPOSTOS
Política 04/03/2013

Junqueras avisa CiU que les retallades als empleats públics i a TV3 dificulten el suport als pressupostos

ERC i EUiA reclamen al Govern que incompleixi el límit de dèficit imposat per l'Estat a la Generalitat

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha retret aquest dilluns al Govern que hagi impulsat retallades salarials als empleats públics i a diverses delegacions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i ha afirmat que aquestes mesures unilaterals fan més complicat pactar els pressupostos per al 2013. "Com més decisions prenguin, més difícil serà un acord per als pressupostos, fins al cas extrem que no s'aconsegueixi", ha alertat. Així mateix, el líder republicà ha avisat que no acceptaran que l'executiu "prengui decisions amb afectació pressupostària abans que hi hagi hagut negociació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la mateixa manera, Junqueras ha celebrat que l'acord de governabilitat firmat amb CiU inclogués "totes les propostes fiscals dels programes dels partits d'esquerres", però ha avisat que no n'hi ha prou i que ara estan "estirant perquè CiU se salti el sostre de despesa" del 0,7% fixat per l'Estat. "ERC es compromet a fer possible que totes les decisions facin el menor mal possible a l'economia i la societat", ha subratllat, i s'ha obert a "buscar alternatives" juntament amb altres formacions. De fet, Junqueras s'ha reunit amb el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, que també ha reclamat al Govern que se salti el límit de dèficit imposat per Madrid, tot i les recents amenaces del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. "No és possible que faci un pressupost de continuïtat, [...] estem disposats a dialogar amb CiU si fa una reestructuració mental", ha avisat el líder comunista, que ha anat més enllà i ha instat l'executiu a no pagar part del deute adquirit.

Igualment, Junqueras ha demanat al Govern que faci "un gest" com la modificació de la llei d'estabilitat catalana per eliminar l'objectiu del dèficit zero i ha proposat realitzar "accions conjuntes" al Parlament, al Congrés i al Parlament Europeu contra l'objectiu de dèficit actual de la Generalitat.

stats