CAS PUJOL
Política 30/07/2014

Junqueras, sobre el cas Pujol: "El règim autonòmic ha contaminat la casta política catalana"

El líder d'ERC demana a CDC que, com PSOE i PP, "faci neteja" dels seus suposats casos de corrupció

Efe
2 min

BarcelonaEl líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest dimecres que la confessió de Jordi Pujol ha evidenciat la necessitat d'emprendre una "profunda regeneració" de la vida política, en un procés que únicament pot estar "liderat, encapçalat i protagonitzat" pel conjunt de la societat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha reconegut que quan transcendeixen casos com el de Pujol, en els quals algú admet que ha incomplert les lleis i els valors ètics, s'originen sentiments d'"un enorme rebuig, tristesa, decepció i fins i tot ràbia". Això no obstant, ha celebrat la decisió de renunciar a tots els seus "privilegis" com a expresident de la Generalitat, ja que creu que "no ha fet els mèrits que li corresponien" per poder seguir gaudint d'ells.

Així mateix, s'ha mostrat convençut que la confessió de l'expresident, que durant 34 anys va ocultar una fortuna a l'estranger, no incidirà en el procés sobiranista de Catalunya, ja que creu que els ciutadans són conscients que l'opció de la independència "és una ocasió, també, per fer net".

En aquest sentit, considera que l'autonomisme va donar peu durant molts anys que es produïssin a Catalunya "models de comportament similars als de PP i PSOE", i que ara existeix una oportunitat de crear un nou estat i fer "les coses millor". "Aquesta regeneració té una oportunitat en la construcció d'un nou país, d'un nou estat, d'una nova forma de fer política, que nosaltres estem convençuts que encarna l'independentisme català", ha sostingut.

Pel líder d'ERC, "el règim autonòmic ha contaminat la casta política catalana que ha dirigit Catalunya durant molts anys dels mateixos vicis que han caracteritzat PSOE i PP, PP i PSOE".

Junqueras considera que tant Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) com PSOE i PP han de "fer neteja" dels seus suposats casos de corrupció i ha assegurat que la conducta del seu partit els avala per ser exigents amb les altres formacions.

stats