ELECCIONS EUROPEES
Política 13/05/2014

Junqueras reclama a CiU que prengui les decisions escoltant més ERC per estalviar-se "molts errors"

El líder dels republicans retreu a la federació la gestió de la frenada externalització de la publicitat de TV3 o la de Barcelona World

Roger Tugas
2 min

BadalonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha celebrat aquest dimarts a Badalona davant d'unes 200 persones, que s'hagi aturat el procés d'externalització del departament de publicitat de la CCMA, però ho ha aprofitat per carregar contra CiU. "Els mateixos que sovint ens critiquen tant perquè no hem demostrat gaire capacitat de gestió, serà que ells en demostren gaire, que aproven coses al Parlament que després s'han de fer enrere", ha etzibat, i ha afegit: "Més val que aquestes decisions les prenguin tenint en compte el que pensa ERC, s'estalviaran molts errors".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, s'ha referit a la votació del ple de l'ajuntament de Barcelona, en què la ciutat ha demanat per unanimitat que Barcelona World no porti el seu nom: "Els mateixos que el voten al Parlament, voten a l'ajuntament que no es digui com havien aprovat". "Tanta pressa calia que després no estan d'acord ni amb el nom que li volien posar?", ha insistit el líder d'ERC, i ha conclòs preguntant-se: "I tota aquesta colla ens donen lliçons a nosaltres?".

Tanmateix, Junqueras també ha carregat contra PSC, PSOE i PP. "Tinc el convenciment que els socialistes no volen aturar Mariano Rajoy i que el PP no vol avançar cap al futur de Catalunya", ha assegurat, ja que uns i altres "s'ajuden tant com poden, i davant la més mínima excusa es donen suport". Ha recordat, per exemple, el govern navarrès o l'anterior consistori de Sant Vicenç dels Horts, o fins i tot en el projecte Castor, "que va signar el govern socialista i pagarà el govern popular". "En segons quines condicions de negoci qualsevol de nosaltres seria multimilionari", ha reflexionat, ja que un projecte com aquest té "garantits 1.700 milions d'euros si una inversió no surt bé". "Quan un govern garanteix aquestes condicions, en qui pensa? En el bé comú o en els interessos d'uns pocs empresaris?", s'ha qüestionat.

Terricabras no veu una Catalunya fora de la UE

Al seu torn, el cap de llista d'ERC-NECat, Jospe-Maria Terricabras, s'ha referit al procés sobiranista i ha assegurat que no li preocupen "els enemics, sinó nosaltres mateixos". Per això, ha rebutjat la idea conforme "una Catalunya independent quedaria automàticament fora de la UE", ja que "no hi ha res automàtic a la UE", sinó que seria "una decisió política negociada". "No hi ha cap punt dels tractats europeus que digui que un país pot ser expulsat", ha assegurat i, per tant, això significa que "la UE es vol ampliar i enfortir". "No és en Pere Navarro que diu "marxeu, marxeu", diu "veniu, veniu"", ha ironitzat, i s'ha preguntat: "Si li diu a Ucraïna que vingui, els diran a Catalunya i Escòcia que marxin?". De fet, ha pronosticat que, si una Catalunya independent opta per no voler estar a la UE, "seran ells que ens hi voldran dins". "Tinguem una mica d'autoestima!", ha reclamat.

stats