Política 31/01/2013

Junqueras alerta CiU que ERC s'oposarà a la privatització de la sanitat pública

El líder dels republicans avisa que el seu partit votarà diferent si el Govern vol avançar en aquest sentit

Roger Tugas
1 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, i el de la PIMEC, Josep González, s'han reunit aquest dijous a la seu de la patronal. / ACN

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha avisat aquest dijous després d'una reunió amb Pimec que "ERC està en contra que la sanitat pública sigui gestionada per empreses privades amb ànim de lucre" i que "si el Govern vol avançar cap aquí, ERC s'hi oposarà i farà tot el possible perquè això no passi". Així, el líder republicà ha subratllat que l'acord d'estabilitat parlamentària firmat amb CiU inclou "deixar el futur de Catalunya en mans dels ciutadans de Catalunya" i "una política fiscal més justa i eficient", i que en la resta de qüestions poden votar diferent. Junqueras defensa que "el compromís d'ERC és que els recursos públics vagin cap a la sanitat pública", i malgrat respectar l'existència de la sanitat privada i la concertada o que cooperatives de metges gestionin centres públics, afirma que empreses privades no haurien de poder fer-ho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquestes paraules han valgut la rèplica del president de Pimec, Josep González, que ha afirmat que "el teixit sanitari privat fa molt bona feina" i amb "costos més competitius que el públic", per la qual cosa ha apostat perquè hi hagi més col·laboració entre els dos sistemes.

stats