ELECCIONS PLEBISCITÀRIES

Junqueras replica a Duran: "No som independentistes per escudar-nos de res, sinó per fer-ho possible tot"

El líder d'ERC evita confirmar o negar si Mas va fer "xantatge" a les entitats sobiranistes per pactar la llista única, com havia denunciat Baños

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha replicat aquest dimarts al líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que havia assegurat que Junts pel Sí és independentista per escudar-s'hi i no fer públic el seu programa social i econòmic. "No som independentistes per escudar-nos de res, sinó per fer-ho possible tot", ha respost el número cinc de la coalició independentista, que també ha rebutjat abordar qualsevol reforma constitucional, ja que "no cobrirà en res les necessitats dels ciutadans de Catalunya" i els partits espanyols "no compliran el que prometen", com, segons ha assegurat, fan sempre. "No mereixen cap tipus de credibilitat", ha afegit, en el marc d'un contacte informatiu durant una visita als carrers de Gràcia.

Així mateix, Junqueras ha deixat clar que "el presidenciable [de Junts pel Sí] és Artur Mas" i ha desitjat "aportar el millor perquè el futur Govern contribueixi a aconseguir les millors eines, les d'un estat". Tot i això, preguntat pel suposat "xantatge" denunciat pel cap de llista de la CUP, Antonio Baños, de Mas a l'ANC i Òmnium –que aquestes entitats ja han negat–, el líder d'ERC no ha estat tan contundent i ha evitat entrar-hi. " El més important és que tenim un compromís al davant i volem col·laborar, també amb la societat civil i gent que no és a la candidatura", s'ha limitat a respondre en diverses ocasions davant la insistència dels periodistes.