ELECCIONS EUROPEES
Política 19/05/2014

Junqueras pregunta als defensors de la tercera via si proposen acceptar la retallada de canals de TV3

El líder d'ERC afirma que sovint el seu partit és molt més fidel amb Mas que els seus socis d'Unió

Roger Tugas
2 min
Junqueras i Ernest Maragall, a l'arribada del míting de Tarragona / ERC

TarragonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha tornat a posar en dubte aquest dilluns l'arribada d'una oferta de tercera via com a contrapartida a la independència després de l'anunci que l'Estat treurà la meitat dels canals de TV3. "Tots els que defensen la tercera via suposo que ens estan recomanant que hem d'acceptar i resignar-nos que aquest govern del PP tanqui la meitat dels canals de TV3", ha criticat davant més de 400 persones a l'Aula Magna del Campus Catalunya, a Tarragona, i s'ha preguntat: "Si no, què és la tercera via? Són les propostes que ens fa el govern espanyol". "Un dia tanca la meitat dels canals de TV3, un altre dia ataca la llengua i l'escola, un altre fa tot el possible per perjudicar el progrés econòmic", ha insistit, i per això, ha ironitzat: "Quan ens vinguin amb la tercera via, de debò que es pensen que ens la creurem?".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Junqueras ha volgut tranquil·litzar Artur Mas assegurant-li que, "mentre el govern faci tot el possible per posar les urnes el 9-N, nosaltres li donarem tot el nostre suport en aquest àmbit". "El president pot estar absolutament tranquil", ha afegit, ja que una victòria d'ERC el 25-M seria "una garantia també per ell, pel Govern que encapçala i el país que presideix". "El missatge que millor entendrà la comunitat internacional és un bon resultat de la coalició que encapçalem", ha pronosticat, ja que l'ha definida com l'única netament independentista, i fins i tot encara ha insistit posant en dubte el paper d'Unió: "Sovint som molt més fidels [a Mas] que els seus socis de formació".

Al seu torn, el número dos de la coalició ERC-NECat, Ernest Maragall, ha celebrat la presència a l'acte de l'exconseller en cap del tripartit Josep Bargalló. "República i socialisme, Bargalló representa aquí el mateix que representava ahir a Barcelona Pasqual Maragall", ha afirmat. Així mateix, l'exconseller ha aplaudit que la Unió Europea no s'alineï clarament amb les tesis de l'Estat contra Catalunya: "Malgrat els intents cada cop més patètics de l'estat espanyol, no aconsegueixen que ens arribin desqualificacions". Finalment, Maragall ha afirmat que les propostes de gran coalició a l'Estat responen al fet que "PP i PSOE són com dos púgils cansats abraçats per no caure", i ha pronosticat que el 25-M hi haurà una alta participació a Catalunya amb un bon resultat dels partits favorables a la consulta, però també ha afegit que la seva coalició guanyarà i "anunciarà el futur". "El 25 de maig, Catalunya tindrà l'estabilitat garantida i l'alternativa preparada per quan els ciutadans ho decideixin", ha conclòs.

stats