ELECCIONS 25-N
Política 23/11/2012

Junqueras agraeix irònicament als altres partits tantes coses "que han fet per ERC" durant la campanya

El líder republicà recorda algunes de les errades dels candidats del PSC i PP i retreu a CiU i ICV els seus dubtes entorn de la independència

Roger Tugas
1 min

GironaEl candidat d'ERC, Oriol Junqueras, ha agraït irònicament en el seu míting final a Girona als altres partits tantes coses que "han fet per nosaltres" durant la campanya. En un auditori del Palau de Congressos ple, amb més de 1.500 persones, ha recordat, en referència al cap de llista del PSC, Pere Navarro, "el líder d'un partit que agafava una carpeta que no es veia" i ha seguit burxant, parlant de la candidata del PP, Alícia Sánchez-Camacho, "la lideressa d'un altre partit que feia una suma i s'equivocava". "Potser enlloc d''espanyolització', els cal un procés de 'matematització'", ha assenyalat. Quant al cap de llista d'ICV, Joan Herrera, l'ha inclòs entre la "gent que diu que sobre el més important que hem de decidir encara no sap què farà", motiu pel qual l'ha convidat a anar "al racó de pensar" i que "després es reincorpori al procés". Pel que fa a CiU, ha insinuat que algú dins seu deu estar "negociant" la venda del país amb l'estat espanyol per frenar la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha respost així a la resta de partits que, segons ha afirmat, "tots ens veuen a nosaltres com la seva principal amenaça quan en realitat nosaltres no som una amenaça per a ningú". "Nosaltres sí que sabem que qui lidera el procés és el poble de Catalunya i nosaltres només acompanyem", ha assegurat, i ha afegit: "l'únic que volem fer és garantir que no agafin por en el camí".

stats