COMISSIÓ DEL FRAU
Política 10/03/2015

Junqueras, a RAC1, sobre CiU: "És evident que no tots estem igual de tacats per la corrupció"

El líder d'ERC reclama a tots els partits que treballin per "un país net" i lamenta la impunitat d'alguns defraudadors

Ara
2 min
Oriol Junqueras, en l'entrevista a 'El món a RAC1' / RAC1

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha apuntat a 'El món a RAC1' que cal "distingir el terreny més polític" d'una comissió d'investigació com la del frau fiscal que el paper d'un judici. "Segur que ha servit, però molt menys del que alguns voldríem", ha reconegut, ja que "volem un país net i això ultrapassa les possibilitats d'una comissió d'investigació" i, a més, "hi ha diputats que ho han fet extraordinàriament bé i els que no". "El format és l'únic que hi pot haver, no pot fer el paper d'un jutge", ha apuntat, i ha dubtat de les intervencions de determinats diputats els partits dels quals també estan empantanegats en casos de corrupció: "Sovint qui més parla o crida és qui hauria de ser més prudent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, el líder republicà ha assenyalat que "sembla evident que hi ha un terreny on se solapen els terrenys familiars o de partits en l'administració pública amb interessos privats i d'alguna empresa" i ha citat com a exemple el projecte Castor i les indemnitzacions pel seu tancament. Ha confiat, en aquest sentit, que amb la comissió d'investigació "segur que sabem més detalls d'uns comportaments que en molts casos són poc lícits".

Pel que fa a les diferències evidenciades amb CiU en la comissió, Junqueras creu que "al que tots ens convé és posar tota la llum possible". La comissió, però, opina que és una eina i, com a tal, és pot usar d'una manera o altra. "Tots hem de procurar que aquest país sigui net de corrupció, i és evident que no tots estem igual de tacats, això és una evidència", ha assenyalat, preguntat per CiU, malgrat que aspira "a que CiU i tota la resta de partits facin net". Tot i això, ha lamentat que "hi ha interessos d'algunes persones, dirigents o empreses que tenen l'interès que això sigui així". En aquest sentit, s'ha donat per satisfet amb les explicacions donades en la comissió per Artur Mas, però ha reiterat que "si algú s'ha enriquit enviant gent a l'atur" li "produeix fàstic". Ho ha dit preguntat per les gestions que hauria fet Oriol Pujol per assessorar en la deslocalització d'empreses, tot i que no ha volgut concretar si es referia concretament al fill de l'expresident Jordi Pujol.

Igualment, Junqueras ha criticat que "hi ha gent que ha confessat delictes que suposen milions d'euros i que es passegen tranquil·lament pel carrer". I no només això, sinó que hi ha una "sensació que poden quedar impunes". Així, per exemple, ha opinat que el fet "que el cas Palau s'allargui genera inquietud".

Per altra banda, el líder d'ERC no creu que la comissió del frau perjudiqui els partits sobiranistes i ha etzibat que "les enquestes tenen el valor que tenen" i, a més, "són una eina per intentar influir en el pensament de la gent".

stats