Política 07/06/2014

Junqueras creu que l'Estat "fa un favor" als sobiranistes prohibint la consulta perquè la legitima internacionalment

"Ens fan ser més entesos a la comunitat internacional perquè "la democràcia sempre és més legítima que la no-democràcia", sosté el president d'ERC davant del consell nacional del partit

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha considerat que PP i PSOE "fan un favor" a Catalunya prohibint el 9-N perquè "legitimen" la consulta. En aquests termes s'ha expressat Junqueras davant del consell nacional del partit, que l'ha rebut amb un fort aplaudiment i crits a favor de la independència. "La negativa espanyola a la consulta ens fa ser més entesos a la comunitat internacional perquè la democràcia sempre és més legítima que la no-democràcia", ha defensat el president dels republicans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha aprofitat la intervenció per anunciar que el cap de llista d'ERC a les eleccions europees, Josep-Maria Terricabras, serà el vicepresident primer del grup dels Verds al Parlament Europeu. "Això l'obligarà a fer molta feina", ha indicat el president d'ERC davant dels quadres del partit. Uns quadres que s'han mostrat molt satisfets del resultat de les europees, en què per primera vegada des del 1931 van sortir vencedors d'uns comicis. Segons el dirigent republicà, tal com ja ha anat dient des del 25-M, els resultats d'ERC "reforcen" el procés sobiranista.

"La nostra feina no s'acaba el 9-N. Haurem de conquerir, reconquerir i ampliar els nostres drets econòmics i socials. Som aquí per intentar ajudar el nostre país en aquesta tasca", ha apuntat Junqueras al final de la seva intervenció. El consell nacional d'ERC aprovarà aquest dissabte una proposta de resolució a favor de la república catalana.

stats