nou cicle polític
Política 15/01/2013

Junqueras, sobre la declaració de sobirania: "Quan t'has d'esforçar per arribar a un consens, és que no penses el mateix"

El president d'ERC diu a Catalunya Ràdio que el "consens" va en detriment de la "claredat"

Ara
1 min
Junqueras renuncia al sobresou  i al cotxe oficial del cap de l'oposició

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, considera que "consens" i "claredat" és un tàndem complicat. "Quan t'has d'esforçar per arribar a un consens amb algú, és que no penses el mateix, i acabes sent poc clar". Ho ha dit en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', en què ha assegurat que CiU i ERC han fet un "esforç" per englobar més partits a la declaració sobiranista. Tanmateix, ha remarcat: "Que quedi clar que nosaltres volem el dret a decidir per un estat independent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Junqueras s'ha mostrat confiat que tots els partits favorables al dret a decidir se sumaran a la declaració conjunta de nacionalistes i republicans. En aquesta línia, ha insistit: "Vull que quedi clar que si algú no s'hi suma és perquè no s'hi vol sumar, perquè no entén les enormes dificultats del país i perquè no entén que necessitem millors eines per resoldre aquestes dificultats". Tanmateix, ha evitat fer qualsevol al·lusió directa al PSC.

CiU i ERC han registrat aquest matí al Parlament el text de la declaració, que inclou algunes modificacions respecte a la primera versió que es va filtrar per intentar sumar PSC i ICV-EUiA a l'acord. El text elimina les referències a l'estat propi, aposta pel diàleg amb l'estat espanyol i per un procés "escrupolosament democràtic", però remarca que "Catalunya és un subjecte polític i jurídic sobirà".

Sobre la proposta de reforma de la Constitució del PSC, Junqueras ha dit que "ningú es creu" que els socialistes puguin "convèncer" el PP per reformar la carta magna, i demana al PSC que no "faci perdre més temps" als catalans.

stats