SOSTRE DE DÈFICIT
Política 01/08/2013

Junqueras fa PSC i ICV també "responsables" dels sostre de dèficit imposat

Que socialistes i ecosocialistes pressionessin més la Generalitat perquè fes pressupostos que el govern espanyol perquè apugés el límit ha estat determinant, segons el líder d'ERC

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha criticat aquells partits que "en lloc d'ajudar-nos a pressionar el govern espanyol, reclamaven uns pressupostos impossibles a la Generalitat", en relació a PSC i ICV-EUiA, tot i que no els ha citat directament. El líder dels republicans fins i tot ha assegurat que "també són responsables que no s'hagi apujat més el sostre de dèficit". Ha afirmat, però, que alguns d'aquests partits ara ja veuen que els pressupostos "són impossibles". "Ara que el malalt està mort el combreguen?", s'ha preguntat, i ha lamentat: "Llàstima que no ens hagin ajudat abans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Junqueras ha demanat "quanta més majoria social i política millor" per accelerar la consulta i, per tant, els ha instat a "què rectifiquin" i ajudin el Govern a tenir una Hisenda pròpia. "Quina alternativa ens donen els autonomistes i els federalistes?", ha conclòs.

stats