ELECCIONS EUROPEES
Política 23/01/2014

Junqueras anuncia que no hi haurà candidatura conjunta de CiU i ERC les europees

El líder dels republicans creu que, davant la impossibilitat d'unir tots els partits sobiranistes, anant per separat podran arribar millor als diversos sectors socials que dubten entorn la consulta

Josep Ferrer
1 min
Junqueras (4)

Torrelles de LlobregatEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha anunciat aquest dijous davant més de 200 persones en un acte a l'Ateneu de Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat) que els republicans no es coalitzaran amb CiU a les eleccions europees. Tot i que les últimes setmanes s'havia sondejat la possibilitat de confeccionar una llista cívica amb membres de la societat civil, una opció que havia defensat sobretot CDC i que ERC veia amb bons ulls, finalment no serà possible.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No tots els partits que van pactar la data i la pregunta de la consulta acceptaven formar part de la llista i, per preservar la transversalitat del procés –una de les seves principals fortaleses–, el millor és no deixar ningú fora", ha afirmat Junqueras, i ha afegit: "Després de parlar-ne molt amb qui ho ha volgut, hem arribat a la conclusió que el millor és que ens presentem per separat amb l'esperança d'ampliar la base social dels favorables al referèndum". "Podrem arribar millor a aquells que tenen dubtes, ja que cadascú podrà arribar millor a un determinat sector social", ha insistit, i ha mostrat l'esperança d'arribar a un "ferm compromís de treballar conjuntament al Parlament Europeu" a favor de la consulta com han fet fins ara Ramon Tremosa, Raül Romeva i el mateix Junqueras, quan era eurodiputat.

ERC se centrarà ara a tancar una llista que liderarà el seu candidat, Josep Maria Terricabras, i que podria comptar amb la participació d'EH Bildu, BNG i PSM. Fonts dels republicans afirmen que la decisió es va prendre dimecres de mutu acord amb CiU.

stats