Política 27/05/2014

Junqueras: "El 2016, com a molt tard, podrem proclamar la República catalana"

El president d'ERC diu en una entrevista a 'El Mundo' que Catalunya pot ajudar més Espanya si és un Estat independent

Ara
2 min
Junqueras i Rovira, aquest dimarts a l'executiva d'ERC

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, té clar que si surt el 'sí-sí' a la consulta, en un any i mig es podria proclamar la República catalana. Així ho afirma aquest dimarts en una entrevista a 'El Mundo', que el diari ha destacat a la portada de l'edició per a tot Espanya. 'I si no la reconeix ningú?', pregunten Álex Salmon i Salvador Sostres. 'Tothom la reconeixerà, encara que diguin el contrari', respon Junqueras. Aquestes són les frases més destacades de l'entrevista:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si es guanya la consulta, serà cosa d'any i mig. Entre Catalunya i Espanya, les negociacions sobre el que és fonamental no haurien de durar més. Com a molt tard, el 2016 podrem proclamar la República catalana".

"Per viure millor que a Espanya no cal ser gaire intel·ligent. Les decisions del PP i PSOE són sempre catastròfiques. De fet, els catalans podrem ajudar molt més a Espanya si som un estat i podem administrar els nostres diners millor que com una comunitat autònoma d'un Estat ineficient que controla el 95% dels nostres impostos".

"No hem rebut cap oferta consistent [de CiU] per governar junts".

"No tinc por [de ser president de Catalunya] però el meu objectiu no és ser president, sinó guanyar la consulta".

"Catalunya votarà el pròxim 9 de novembre. Podem parlar de tot i negociar-ho, però no renunciarem a donar la veu al poble de Catalunya perquè és el més democràtic, el més just, i ens hi hem compromès".

"La teoria del suflé d'alguns periodistes i polítics espanyols s'ha acabat demostrant falsa. Van creure que perquè CiU va perdre 12 diputats, el procés quedava liquidat; i no només no va ser així sinó que mai ha tingut tant de vigor com ara. El meu missatge als lectors d''El Mundo' és que vigilin de qui es refien, perquè fins ara s'han equivocat en tot, el més probable és que continuïn equivocant-se".

stats