ELECCIONS MUNICIPALS
Política 21/03/2015

Junqueras celebra les aliances d'ERC amb aquells que veuen que el federalisme "no té futur"

El líder dels republicans insta els seus quadres a incloure independents i exsocialistes a les llistes de les municipals per reforçar-les com la primera volta del 27-S

Roger Tugas
1 min
Oriol Junqueras, al Consell Nacional d'ERC / CRISTINA CALDERER

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha cridat aquest dissabte a "anar construint més majories i anar incorporant gent al projecte" per "ampliar les bases de l'independentisme i l'objectiu de construir una societat més justa i neta". En aquest sentit, ha remarcat en l'obertura del consell nacional d'ERC les aliances amb Avancem, MES i Socialisme Catalunya Llibertat de cara a les municipals, atès que representen "gent que havia estat en el federalisme i veu que no té futur".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquests acords, segons Junqueras, reforcen la idea que les municipals seran "la primera volta d'unes eleccions que han de ser, seran i farem definitives". El líder dels republicans ha instat els seus quadres a reforçar "aquesta voluntat de sumar i ampliar unes candidatures municipals que es caracteritzen per la seva obertura i pluralitat", per tal d'"assemblar-nos tant com sigui possible a la nostra societat". "Ara que falten un parell de mesos, fem un últim esforç", ha demanat.

Així, Junqueras ha ressaltat que en algunes comarques –com el Baix Llobregat– hi haurà candidatures a tots els municipis, tot i que també ha subratllat que no es tracta només de "fer un alt nombre de llistes, sinó d'assegurar que aquestes llistes s'assemblin a la societat que volem representar". "És un esforç que gaudim fent-lo, molts cops hem treballat més en solitari del que hauríem volgut, però ara som molts més dels que hem estat mai", ha conclòs, i ha asseverat que cal erigir "els municipis com la millor eina per construir la independència".

stats