CANVI DE CICLE
Política 27/01/2014

Junqueras no renuncia a aturar l'economia una setmana

El líder d'ERC replica a un jove empresari que a ell no el preocupa una setmana de l'economia catalana, sinó les 52 de l'any, i que no descarta cap forma de pressió

Europa Press
1 min
Oriol Junqueras, amb membres de l'AIJEC / ACN

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dilluns que està plenament confiat que es farà la consulta malgrat l'oposició actual del govern espanyol, i ha dit que tant el passat com el present demostren que l'Estat és "un profeta que no n'encerta ni una". Ho ha dit en un dinar de l'Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), on ha argumentat que l'Estat en el seu moment va titllar d'"il·legal" les independències d'Holanda, Portugal, Mèxic, Xile i l'Uruguai i ara són estats sobirans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha asseverat que tampoc el govern espanyol actual genera confiança ni l'encerta en els seus pronòstics: "És un govern que fa el contrari del que diu. Ha dit que abaixaria tots els impostos i no ho ha fet. És molt més rendible confiar en mi", ha sentenciat davant d'una cinquantena d'emprenedors.

Quan un dels empresaris li ha retret que havia parlat de paralitzar l'economia catalana durant una setmana com a mesura de pressió per a la consulta, Junqueras ha evitat repetir la proposta, però ha insistit que el seu partit reivindicarà la consulta a través de "tots els drets democràtics".

"Hi ha moltes maneres de fer-ho notar a l'àmbit econòmic –que els catalans volen una consulta–. No renunciarem a cap d'aquestes maneres", ha afegit el president d'ERC, que ha replicat a l'empresari que a ell no el preocupa una setmana de l'economia catalana, sinó les 52 de l'any, en relació al dèficit fiscal que denuncien els republicans que pateix la Generalitat.

stats