PARLAMENT
Política 11/01/2012

Junqueras es desmarca del ple sobre les retallades per "innecessari i redundant"

"Més enllà d'un cert rendiment polític aquest ple monogràfic té un contingut escàs", opina el president d'ERC, qui lamenta que no s'hi tracti el model de finançament

Acn
2 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha explicat que el grup parlamentari republicà no ha donat suport a la convocatòria d'un ple monogràfic sobre les retallades perquè el considera "innecessari i redundant". Segons ell, ja s'ha debatut àmpliament sobre els ajustaments del Govern tant al Debat de Política General com als diferents plens que s'han fet durant el darrer any, i aquesta discussió es tornarà a produir durant el debat dels pressupostos. "Més enllà d'un cert rendiment polític aquest ple monogràfic té un contingut escàs", ha opinat Junqueras, que ha lamentat que els convocants del ple no hagin incorporat la vessant dels ingressos de la Generalitat als continguts del debat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el president d'ERC ha plantejat la possibilitat de demanar la convocatòria d'un altre ple extraordinari, quan hagi passat el debat de pressupostos, en el qual es debati al voltant dels ingressos i es posin sobre la taula els diferents models de sortida de la crisi i de defensa de l'Estat del Benestar. "Plantegem un New Deal com va presentar el president americà Roosevelet enmig de la gran depressió", ha reivindicat. En cas que Esquerra es decidís a demanar la convocatòria d'aquest ple monogràfic, Junqueras creu que els partits que aquest dimecres han sol·licitat el ple sobre les retallades els donarien suport, ja que si no ho fessin "es demostraria que l'objectiu només és treure un titular de premsa".

En opinió del líder d'ERC, el nou model de finançament basat en el concert econòmic, en el qual la Generalitat recaptés els seus propis impostos, o la política econòmica que ha estat practicant el govern de l'Estat durant el govern de Zapatero també haurien de posar-se sobre la taula durant el ple sobre les retallades.

stats