NOU GOVERN
Política 29/11/2012

Junqueras i Herrera exploren possibles col·laboracions al Parlament en una reunió

El republicà i l'ecosocialista s'han felicitat per l'augment dels suports de les esquerres el 25-N i han valorat el nou escenari polític

Ara
1 min
JUNQUERAS I HERRERA  Tot i les similituds entre els seus votants (o potser per això), les cúpules d'ERC i ICV han tingut relacions tenses.

BarcelonaEl líder d'ERC, Oriol Junqueras, i el d'ICV, Joan Herrera, s'han reunit aquest dijous a la tarda al despatx del republicà en una trobada "cordial", segons fonts coneixedores de la reunió. Els dos dirigents han parlat durant poc més d'una hora, temps durant el qual han fet una valoració de les eleccions i el nou escenari polític, s'han felicitat per l'increment del vot d'esquerres i han explorat possibles vies de col·laboració al Parlament. El president dels republicans també ha demanat a l'ecosocialista que s'impliqui en l'organització de la consulta. Tot i això, no han fet declaracions ni havien anunciat la reunió, que tan sols ha estat una primera presa de contacte i se seguiran trobant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons havia advertit a Junqueras aquest mateix dijous al matí, Herrera considera que ERC sola no podrà fer virar la política social i econòmica del govern d'Artur Mas. Segons l'ecosocialista, caldria buscar nous suports entre partits i agents socials, econòmics i sindicals. Herrera també critica que el dret a decidir sigui objecte de negociació de cara a la formació de l'executiu, quan en realitat "és de tots".

stats