Política 13/11/2013

Junqueras confia que part del PSC sigui "lleial" al bloc favorable al dret a decidir

El líder d'ERC es mostra disposat a acordar punts amb altres formacions favorables al dret a decidir de cara a les europees

Joan Rusiñol
1 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant la seva intervenció aquest dimecres a Brussel·les / ACN

Brussel·lesEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha mostrat aquest dimecres una actitud de "mà estesa" cap als socialistes catalans perquè rectifiquin la decisió d'apartar-se del consens a l'hora de fer els propers passos per reclamar el dret a decidir. És a dir, per reclamar al Congrés la competència per poder organitzar la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, el líder dels republicans ha apel·lat "bona part" dels quadres del PSC i als seus votants perquè es mantinguin "fidels a la voluntat democràtica de la ciutadania de Catalunya". Una picada d'ullet a l'electorat sobiranista de la formació de Pere Navarro que ha fet des de Brussel·les, on assiteix a una jornada sobre el dret a decidir organitzada per l'Aliança Lliure Europea.

En declaracions a la premsa, Junqueras s'ha mostrat diposat a acordar determinats punts amb altres formacions favorables al dret a decidir de cara a les eleccions al Parlament Europeu si, com sembla, finalment no hi ha una llista unitària. El president d'ERC hi ha tret importància i ha subratllat la necessitat d'una "acció conjunta" durant la legislatura, com la que han mantingut aquests anys Ramon Tremosa, de CDC, Raül Romeva, d'ICV, i ell mateix.

stats